Anasayfa
  • RESMİ İLANLAR
  • SAMSUNSPOR
  • SAMSUN HABER
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • GÜNDEM BİLİM TREND EĞLENCE EĞİTİM YAŞAM MAGAZİN ÇEVRE - ENERJİ İNSAN DÜNYA TEKNOLOJİ SEKTÖREL KÜLTÜR SANAT SAĞLIK TÜRKİYE GÜNDEMİ
  • Ara
SON DAKİKA:
00:12
Eşref Rüya Dizisi İntihal Davasıyla Gündemde
11:43
Bakan Ersoy: Eser Kaçakçılığında Artık Para Yok
11:31
Galatasaray 5. Yıldız İçin Sahaya Çıkıyor
11:20
TBMM’de HSK ve RTÜK İçin Üye Seçimi Yapılacak
11:09
Fenerbahçe En Son Ne Zaman Şampiyon Oldu?
11:08
Gazze’de Hava Saldırıları: 92 Kişi Hayatını Kaybetti
11:07
Meksika Gemisi Brooklyn Köprüsü’ne Çarptı: 2 Ölü
11:04
Bugün Benzin ve Motorine Zam Var mı?
11:02
Samsun’da Gran Fondo Heyecanı 494 Sporcu ile Başladı
10:11
Samsun'da Apartman Yangını: 3 Kişi Dumandan Etkilendi
09:32
Kredi Kartlarında Yeni Dönem Başlıyor
09:19
18 Mayıs 2025 Günlük Burç Yorumları
08:34
Duyunca Şaşıracağınız İlginç Gerçekler
07:30
Gebelik Zehirlenmesi Nedir, Neden Olur?
03:20
Xbox’tan Üç Oyuna Kısa Süreli Ücretsiz Erişim
02:18
Bu Hafta GeForce Now’da Hangi Oyunlar Var?
01:25
Rambo Serisi Gençlik Yıllarıyla Geri Dönüyor
00:12
Eşref Rüya Dizisi İntihal Davasıyla Gündemde
11:43
Bakan Ersoy: Eser Kaçakçılığında Artık Para Yok
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SAMSUN HABER
  3. Tez-Koop- İş OMÜ'de süresiz eylem kararı aldı
SAMSUN HABER
Yayınlanma: 04 Eylül 2023 - 22:26

Tez-Koop- İş OMÜ'de süresiz eylem kararı aldı

Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, sendika üyesi işçilerin katılımıyla OMÜ Rektörlüğü girişinde yaptıkları açıklama ile süresiz eylem kararı aldıklarını duyurdu. Başkan Sayın, "Yetkili olduğumuz kurumda yöneticilerimize ve üyelerimize mobbing uygulanarak istifaya zorlanıyorlar "dedi.

SAMSUN HABER
04 Eylül 2023 - 22:26
Yorumlar
3 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tez-Koop- İş OMÜ'de süresiz eylem kararı aldı
Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası(Tez-Koop-İş) Samsun Şubesi üyeleri, yetkili oldukları Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde(OMÜ) eylem yaptı. Sendika üyeleri, toplu sözleşme süreci sonrası yönetici ve üyelerine mobbing uygulandığını öne sürerek istifaya zorlandıklarını iddia etti. 

Tez-Koop-İş Samsun Şubesi’nin organize ettiği eyleme, Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, Şube İdari Sekreteri Buket Özden, sendika avukatı, STK Temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesi OMÜ çalışanı katıldı. Basın açıklaması öncesi OMÜ Rektörlük Binası girişinde toplanan işçiler, ellerinde sendika bayraklarıyla sloganlar atarak üniversite yönetimini protesto etti. 

KISA SÜRE ARBEDE YAŞANDI 

Sendika üyeleri, basın açıklaması için Rektörlük Binasına yürümek istedi. Burada OMÜ’nün özel güvenlik elemanları ve çevik kuvvet ekiplerinin yola barikat kurması nedeniyle kısa süreli bir arbede yaşandı. Barikat OMÜ çalışanları tarafından aşıldı. Başkan Sayın’ın çağrısı üzerine basın açıklaması Rektörlüğün girişinden yapıldı. 

'ÜNİVERSİTE İÇİNDE BASKI EKSİK OLMUYOR'

Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, "Bildiğiniz üzere OMÜ'de uzun soluklu bir toplu iş sözleşmesi sürecinin ardından sandıktan çıkan baskın grev kararı sonucunda işverenimizin taleplerimizi kabul etmesi sonucunda toplu iş sözleşmesi imza altına alınmıştır. Ertesi gün üniversite yönetimi eylemlerde en önde mücadele bayrağını taşıyan Sami abimizi Bafra'ya görevlendirdi, bir gün sonra temsilcimiz Sefa abi ilk önce 'araç işletmeye vermek istiyoruz sizi' denildi daha sonra Bafra gündeme geldi; araç işletmede kaldı. O gün bu gündür üniversite içerisinde baskı, mobing eksik olmamıştır. Bugünlerde farklı bir yöntem denenmek istenmektedir ki bizlerin bu oyun karşısında sessiz kalması imkansızdır. Burada üyelerimizin üzerine baskı uygulanılarak 'git dava aç mahkeme kararı ile geri dön' denilmeye çalışılan yöntem geliştirilmektedir. “ dedi.


  
'SENDİKAMIZA GÖZDAĞI VERİYORLAR' 

OMÜ yönetiminin sendikaya ve üyelerine baskı kurduğunu ve gözdağı verdiğini öne süren Sayın şöyle devam etti:“Kamu çerçeveden doğan farklar ödenmeden ödenmiş gibi gösterilerek üyelerimiz yüzde 27 vergi dilimine sokuldu. Bu duruma anında itiraz ettik aslında geciktirmek istedikleri farkları kısa sürede basına yansıtmamak için ödemek zorunda kaldılar. Bugün 108 olan yemek ücreti 94 olarak uygulanmaktadır. TUHİS ile görüştüğümüzde 'biz aradık söyledik mahkemeye gitsinler' diyorlar diye bize dönüş yapılıyor. Yine dört saat izin kullanan üyelerimizin yemek ücretleri toplu sözleşme ve yasaya aykırı bir şekilde kesintiye uğratılıyor. Üyelerimizin mesaileri ödenmiyordu dava açtık kazandık, yine ödenmeyen bayram mesailerine ilişkin dava, yol parası ödenmediğinden ayrıca dava açıldı dava kazanıldı. 2021 yılı kamu çerçeve protokolüne ilişkin genelge çıkartılarak tüm kamu kesiminde uygulama zorunluluğu getirildiği halde üniversite yönetimi genelgeye uymadı, dava açtık. Üniversite yönetiminin işçilere düşmanca yaklaşımı ve emeği sömüren bir anlayış içerisinde yer almaları akıl almaz bir durumdur. Karadeniz’de hemen hemen tüm üniversitelerde biz yetkiliyiz. Bizler burada yaşamış olduğumuz durumu hiçbir yerde yaşamıyoruz "dedi. 

'ÜYELERİMİZ İSTİFAYA ZORLANIYOR'

Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın şöyle devam etti; "Üniversite içerisinde sorgu odası oluşturularak üyelerimiz sendikadan istifaya zorlandılar. Zorlanmaktalar; yine üniversite yönetimi tarafından başka bir sendikaya örgütlenme teklifi getirilmiştir. Bununla ilgili üniversite içerisinden disiplin kurulumuza 400'e yakın dilekçe gelerek üyeliklerinin düşürülmesi istenmektedir. Biz yasal prosedürü tamamladık. Disiplin kurulu kararı ve raporu eşliğinde şube yönetim kurulu olarak evrakları haftaya genel merkezimize göndereceğiz.  Ses kayıtları ve tehditlere ilişkin savcılığa suç duyurusu hafta içi sonuçlanacaktır. Suç duyurusunda savcılık önünde yine kitlesel olarak ses kaydı basın ve Türkiye kamoyu ile paylaşılacaktır.” İfadelerini kullandı.


  
Başkan Sayın’ın konuşmasının ardından söz alan Şube İdari Sekreteri Buket Özden de hukuki süreçle ilgili açıklama yaparak yaşanan usulsüzlüklerle ilgili gerekli yasal müracaatların yapılacağını dile getirdi.

Nazım Akpınar
Beğendim
Alkış
Sevdim
Beğenmedim
Kızgın
Hahaha
İnanılmaz
Üzgün
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Samsun’da Gran Fondo Heyecanı 494 Sporcu ile Başladı
Samsun’da Gran Fondo Heyecanı 494 Sporcu ile Başladı
Çanakkale Toprağını Pedalla Samsun’a Taşıyor
Çanakkale Toprağını Pedalla Samsun’a Taşıyor
Vezirköprü Kooperatifinde Yeni Yönetim Belirlendi
Vezirköprü Kooperatifinde Yeni Yönetim Belirlendi
Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK Samsun Semalarında
Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK Samsun Semalarında
ilan.gov.tr
Son Haberler
Bakan Ersoy: Eser Kaçakçılığında Artık Para Yok
Bakan Ersoy: Eser Kaçakçılığında Artık Para Yok
Galatasaray 5. Yıldız İçin Sahaya Çıkıyor
Galatasaray 5. Yıldız İçin Sahaya Çıkıyor
TBMM’de HSK ve RTÜK İçin Üye Seçimi Yapılacak
TBMM’de HSK ve RTÜK İçin Üye Seçimi Yapılacak
Fenerbahçe En Son Ne Zaman Şampiyon Oldu?
Fenerbahçe En Son Ne Zaman Şampiyon Oldu?
Gazze’de Hava Saldırıları: 92 Kişi Hayatını Kaybetti
Gazze’de Hava Saldırıları: 92 Kişi Hayatını Kaybetti
Çok Okunan Haberler
Samsunspor'da Thomas Reis'ten Sözleşmesi Bitecek İki Oyuncu Hakkında Açıklama
Samsunspor'da Thomas Reis'ten Sözleşmesi Bitecek İki Oyuncu Hakkında...
2006'lı Genç Yetenek Samsunspor Yolunda! Oyun Tarzı Osimhen'e Benzetiliyor...
2006'lı Genç Yetenek Samsunspor Yolunda! Oyun Tarzı Osimhen'e Benzetiliyor...
Kaderin Cilvesine Bak! Samsunspor 13 Yıl Sonra Sivasspor ile Rövanş İçin Sahada
Kaderin Cilvesine Bak! Samsunspor 13 Yıl Sonra Sivasspor ile Rövanş...
Samsunlu İnşaat Ustası 7 Ay Sonra Ölü Bulundu
Samsunlu İnşaat Ustası 7 Ay Sonra Ölü Bulundu
Samsunlular Dikkat! 18-19 Mayıs'ta Bu Yollar Trafiğe Kapatılacak
Samsunlular Dikkat! 18-19 Mayıs'ta Bu Yollar Trafiğe Kapatılacak
SBB Başkanı Mustafa Demir sel raporunu dikkate almadı
SBB Başkanı Mustafa Demir sel raporunu dikkate almadı

Ana Sayfa
RESMİ İLANLAR
SAMSUNSPOR
SAMSUN HABER
SİYASET
ASAYİŞ
EKONOMİ
SPOR
GÜNDEM
BİLİM
TREND EĞLENCE
EĞİTİM
YAŞAM
MAGAZİN
ÇEVRE - ENERJİ
İNSAN
DÜNYA
TEKNOLOJİ
SEKTÖREL
KÜLTÜR SANAT
SAĞLIK
TÜRKİYE GÜNDEMİ
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ASAYİŞ
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • SAMSUN HABER
  • SAMSUNSPOR
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim